Girona -- Absis de la Catedral

21 votos
Tomada el 21/02/08
La catedral romànica de Girona era una unitat completa però, a finals del segle XIII resultava insuficient per celebrar amb dignitat les solemnitats litúrgiques. Per això es va pensar en ampliar-la construint un absis de majors proporcions i d’estil ogival. Van començar els treballs al 1312 sent bisbe Bernat de Villamarí.

Sembla probable que s’intentava només la construcció de l’absis però, llavors es va incorporar al projecte un tram de tres naus per arribar fins a les tres naus romàniques.

El Capítol va decidir, al 1312, que l’absis i la girola tinguessin nou capelles i que la sagristia es construís en l’antic dormitori dels canonges.  

Des de llavors l’absis gòtic i el tram de les tres naus van quedar adossats a la resta de la catedral romànica. Podem suposar que la part gòtica no devia encaixar bé amb la part romànica o que potser la magnificència de la part nova desprestigiava la vella que, els promotors de l’absis gòtic van veure la necessitat de construir tota la catedral seguint el nou estil i es va determinar continuar les obres.

Després de consagrat l’absis, les obres van continuar. Les van dirigir: Pere Capmagre des del 1357 al 1359, Francesc ça Plana des del 1359 al 1369 i llavors Pere ça Coma. Van haver seriosos dubtes a l’hora de fer una o tres naus donant lloc a varies reunions d’arquitectes. Si bé una majoria relativa era partidària d’una sola nau, a l’hora de la votació el dictamen va ser contrari. Però els arguments adduïts pels partidaris de la nau única va fer impacte en el si del Capítol i, el propi bisbe va demanar a Guillem Bofill un extens memoràndum referen a la gran nau que li va ser lliurat el 8 de març de 1417. Als vuit dies el Capítol va decidir seguir el projecte de Bofill: una sola nau.
Continuar leyendo +
Más información en: http://visita3d.com

Latitud: 41° 59' 14" N, Longitud: 2° 49' 36" E ver »

Lugar: Girona, Spain

Panorámicas de Jordi Vallverdú .: Visita3D :.

Tipo: País:
Mapa Lista

Acampadabcn 27M

esfera
6 votos

el món cambiarà avui ha quedat clar

Golf a 9 metres

esfera
3 votos

Habitació Urban :: Espacio Contract ::

esfera
2 votos

Projecte realitzat per al grup :: Espacio Contract ::

My new Home

cilindro
23 votos

Girona -- Absis de la Catedral

cilindro
21 votos

La catedral romànica de Girona era una unitat completa però, a finals del segle XIII resultava insuficient per celebrar amb dignitat les...

Tarragona -- Plaça del Rei

cilindro
34 votos

Ermita de Pinyeres

cilindro
15 votos

Cim de Sant Jeroni

cilindro
23 votos
Ver todos los autores » Saber más de Jordi Vallverdú .: Visita3D :. »